De kracht van de Air Max 90

  • Geplaatst op
  • Door Tenandup
  • Geplaatst in nike
De kracht van de Air Max 90

Air Cushioning Technology is de magische techniek waarmee Nike in 1979 een compleet nieuwe lijn van schoenen ontwikkelde met de bekende 'luchtzolen'. Bij de start werd met de techniek alleen gericht op athleten maar werd al snel beschikbaar voor de massa.

Nike-ontwerper Tinker Hatfield - die aan de wieg stond van het project, liet zich inspireren door de architectonische vormgeving van Le Centre George Pompidou in Parijs. Deze plek is een toonaangevend centrum voor moderne kunst.

Met de ontwikkeling van de Air Max 1 (1987) en Air Max Light (1989) kwam de Air Max 90 op de markt in 1990. Tot het jaar 2000 droeg dit model de naam Air Max III, die na wat ontwerp-aanpassingen werd omgedoopt tot Air Max 90.

 

Hatfield liet met de Nike Air Max 90 meer felle kleuren en agressieve vormen terugkomen in zijn ontwerp. De midden-zool werd gescheiden in voor- en achtercompartimenten om zo een reeks prestatie- en materiaalopties mogelijk te maken. Tevens was dit de eerste Nike sneaker met het bekende meervetersysteem.

 

Bij Tenandup zijn wij trots dat wij onze Air Max 90 collectie mogen uitbreiden met frisse kleuren en materialen. Bekijk hier de Air Max 90 collectie bij Tenandup

 

 

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »