Nike-ontwerper Tinker Hatfield in nieuwe Netflix documentaire

  • Geplaatst op
  • Door Tenandup
  • Geplaatst in nike
Nike-ontwerper Tinker Hatfield in nieuwe Netflix documentaire

De bekende Air Max ontwerper Tinker Hatfield speelt vanaf 10 februari een belangrijke rol in de nieuwe Netflix documentaire reeks: 'Abstract: The Art of Design'.

Er is een nieuwe documentairereeks van Netflix. Ditmaal niet over criminaliteit, maar creativiteit. In Abstract: The Art of Design worden acht creatieve en inventieve denkers gevolgd. Abstract: The Art of Design biedt een kijkje in de moderne wereld van kunst en ontwerp.

 

In de serie Abstract: The Art of Design komen acht verschillende creatieve zielen aan bod. Zij vertellen allemaal hun verhaal, waarmee de wereld een stukje mooier proberen te maken. We horen in de acht verschillende afleveringen een schoenontwerper van Nike, een fotograaf, een auto-ontwerper, een architect, een stage designer, een tekenaar, een typographer en een interieur designer. Zij vertellen over hun passie, hoe ze over hun vakgebied denken en hoe het ons leven beïnvloedt.

 

In 1987 lanceerde Nike een van de meest innovatieve sneaker ontwerpen: Nike Air Max, beter bekend als de Air Max 87 of Air Max 1. Het ontwerp van deze iconische sneaker is van de bekende Nike designer Tinker Hatfield, die zich liet inspireren door de architectonische vormgeving van Le Centres George Pompidou in Parijs.

 

 

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »