Een kijkje in de keuken bij de AIR fabriek van Nike

  • Geplaatst op
  • Door Tenandup
  • Geplaatst in nike
Een kijkje in de keuken bij de AIR fabriek van Nike

De beroemde AIR technologie van Nike werd in de jaren '60 ontwikkeld door NASA engineer Frank Rudy. De techniek was in de tijd ontwikkeld om skischoenen meer comfortabel te maken. Deze technologie werd door verschillende merken afgewezen totdat Nike-oprichter Phil Knight er toekomst in zag voor zijn schoenen-merk.

De techniek werd voor het eerst gebruikt in de Nike Tailwind maar werd pas echt bekend onder het publiek toen de techniek zichtbaar werd in de Air Max 1 in 1987 door Nike designer Tinker Hatfield, die zich liet inspireren door de architectonische vormgeving van Le Centres George Pompidou in Parijs.

Sinds het eerste gebruik van deze gepantendeerde AIR technologie heeft Nike al meer dan 3,5 miljard schoenen geproduceerd.
Hieronder een video die een blik geeft in de fabriek van AIR Manufacturing Innovation (AMI) in het Amerikaanse Beaverton, Oregon.Photo: Highsnobiety

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »