Hoe Houdt Je Sneakers Schoon? Wij hebben 7 Tips!

Hoe Houdt Je Sneakers Schoon? Wij hebben 7 Tips!

Hoe houdt je sneakers schoon? Dit is een veelgestelde vraag van Tenandup klanten. Wij hebben voor jou 7 tips om je sneakers goed te onderhouden. Naast bekende schoonmaakmiddelen hebben wij ook simpele tips.

Het onderhoud van sneakers wordt steeds belangrijker. Voorheen zaten alleen sneaker-liefhebbers uren te poetsen op hun sneakers, tegenwoordig kan iedereen die zijn sneaker wilt netjes houden het gemakkelijk zelf doen.

 

 

1. Voorkomen is beter dan genezen. Al enkele jaren zijn er kwalitatieve onderhoudsproducten op de markt om je sneakers mooi te houden. Een populair merk is Crep Protect. Deze nano-spray is makkelijk aan te brengen op je sneakers en houdt je sneakers 2/3 weken beschermt tegen vuil.

 

2. Bij lederen sneakers zijn vaak water vlekken een voorkomend probleem. Deze vlekken zijn makkelijk te verwijderen met een vleugje vaseline. Gebruik vervolgens een wollen doek om de vaseline weg te poetsen.

 

3. Om suède sneakers goed te behandelen bij vlekken raden wij aan deze te behandelen met speciale suède spray. Als de spray is ingetrokken dient suède te worden behandeld met een suède borstel, deze is bij elke schoenmaker verkrijgbaar. Borstel altijd in dezelfde richting! Maak ze nooit schoon met water en zeep. Suède is een stof die niet graag in aanmerking komt met water, zorg ervoor dat je zo min mogelijk met water in contact komt.

 

4. Voor Canvas sneakers raden wij aan om deze met water en een klein beetje wasmiddel (ossengalzeep) voorzichtig schoon te boenen met een borstel. Spoel de sneakers tussendoor een keer af en herhaal dit tot het canvas schoon is. Spoel je sneakers weer goed af zodat er geen zeepresten achter blijven, deze zorgen namelijk weer voor nieuwe vlekken op je schoenen. Voor het drogen adviseren wij je om een prop papier in de sneakers te stoppen, zodat ze optimaal goed kunnen drogen zowel van buiten als van binnen en om ervoor te zorgen dat de schoenen hun vorm behouden. Je kunt de schoenen het beste aan de lucht laten drogen. Leg je ze op de verwarming, dan bestaat de kans dat ze krom trekken.

 

 

5. Wij zijn geen fan van sneakers wassen in een wasmachine. De hardnekkige werking van wasmiddel kan de lijm aantasten van sneakers waardoor de kwaliteit van materialen achteruit gaan. Indien je toch op eigen risico je sneakers in de wasmachine wilt wassen, raden wij je aan deze in een kussensloop te doen op een koud en kort programma. Verwijder veters uit je sneakers en was deze apart.

 

 

6. Leren sneakers zijn vaak ook schoon te maken met witte tandpasta. Als eerst verwijder je het oppervlakkige vuil met een droge doek of borstel, maak daarna de schoen vochtig met een vochtige doek. Tandpasta kan goed werken om witte zolen weer wit te krijgen. Gebruik kleine hoeveelheden op een vochtige doek en wrijf langzaam over de oppervlaktes. Laat ze drogen op een plek in huis en houd ze weg van zonlicht!

 

 

7. Wil je snel oppervlakkig vuil weghalen dan zijn babydoekjes altijd handig. Zolen en lederen sneakers zijn gemakkelijk en snel te behandelen op deze manier.Houdt je sneaker schoon met Crep Protect. Hier verkrijgbaar!

 


 

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »