Van Hoedenmaker naar Sneakers - McGregor

Van Hoedenmaker naar Sneakers - McGregor

In 1921 ontstond het merk McGregor in New York door de Schotse emigrant David Doniger. Oorspronkelijk stond het merk bekend om zijn petten en caps. Doniger was een nazaat van de Schotse McGregor Clan en gebruikte de patronen van de Schotse tartans voor zijn caps.

Het concept van petten en caps sloeg aan en na verloop van tijd breide hij het assortiment steeds verder uit. Zo groeide McGregor in de vijftiger en zestiger jaren van de vorige eeuw uit tot de absolute marktleider in de Amerikaanse Sportswear markt.

 

McGregor was de grondlegger van het fenomeen gecoördineerde sportswear, verschillende onderdelen uit de collectie zijn uitwisselbaar en goed te combineren, iets wat revolutionair voor was voor die tijd. Gestimuleerd door Donigers modieuze stijlgevoel en de mogelijkheden die de industriële revolutie hem bracht, veranderde hij McGregor in een compleet lifestylemerk met collecties geïnspireerd op de ‘European chic’ style. Deze preppy style is tegenwoordig alom bekend en ligt ten grondslag aan McGregors hart en ziel.

Naast kleding is McGregor ook bekend om zijn kwalitatieve schoenen. Bij Tenandup verkopen wij sneakers met hoogwaardige afwerkingen op gebied van leer en andere comfortabele stoffen.

 

Bekijk het assortiment bij www.tenandup.nl

 

 

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »