Wat heeft Air Max te danken aan dit gebouw?

  • Geplaatst op
  • Door Tenandup
  • Geplaatst in nike
Wat heeft Air Max te danken aan dit gebouw?

Het Centre national d'art et de culture Georges-Pompidou beter bekend als het Centre Georges Pompidou in Parijs is een essentieel onderdeel geworden van de Nike Air Max, maar waarom?

In 1977 werd in Parijs het publiekscentrum Centre Georges Pompidou geopend. De droom van de toenmalige Franse president Georges Pompidou kwam tot leven om een plek te creëren voor alle vormen van moderne kunst en culturele uitingen. 

Het futuristische ontwerp met transparante materialen en 
buizen in verschillende kleuren werd ontworpen door de Britsche arcitect Richard Rogers en de Italiaanse architect Renzo Piano. De bouw van het Centre Georges Pompidou zorgde in de jaren '70 voor gefronste wenkbrauwen in de stad Parijs waar de prachtige Art Nouveau bouwstijl de standaard was.

Toch was dit architectonisch ontwerp wat Nike-ontwerper Tinker Hatfield aantrok voor het ontwerp van een nieuwe generatie Nike sneakers. Voor de Air Max zocht Hatfield naar een ontwerp wat de flexibiliteit, comfort en het ademend design naar voren zou brengen. De transparantie van het Centre Georges Pompidou stond aan de basis van de bekende 'Air' luchtzolen van Nike die voor het eerst op de markt kwamen in 1987 met de Air Max 1.

Sinds de succesvolle release van de Air Max 1 in 1987 volgende veel Air Max ontwerpen gebaseerd op de Air Max die weer terug zijn te leiden naar het Centre Georges Pompidou in Parijs.


Bestel jouw paar Nike Air Max sneakers hier

 

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »