Filters

Materiaal
Kleur
Maat

Adidas

Adidas is ontstaan uit een bedrijf dat is opgericht in 1920 door Adolf en zijn broer Rudolf Dassler. In de Duitse plaats Herzogenaurach, bij Neurenberg in Beieren ging het al snel erg goed met de schoenenfabrikant. Adidas leverde onder meer schoenen aan het Duitse voetbalelftal in 1954. Deze waren revolutionair omdat de noppen van de voetbalschoenen verwisseld konden worden.

 

In 1928 leverden ze het materiaal voor de Duitse atletiekploeg op de Olympische Spelen. Helaas zorgt de oorlog voor een verslechtering van de relatie tussen beide broers. Er is sprake van jaloezie en wantrouwen. Wanneer Rudolf naar het front wordt gestuurd, mag Adolf thuis blijven. Rudolf vermoedt dat dit een plan is van zijn broer om de leiding van de schoenenfabriek naar zich toe te trekken. Na de oorlog besluiten ze dan ook te stoppen met hun samenwerking.

 

Adold Dassler neemt het oude bedrijf over en gaat verder onder Adidas, Rudolf start Puma, dat ook in Herzogenaurach gevestigd is. De tweestrijd tussen de broers deelde ook de bevolking van het dorp op. De bekendste strijd tussen adidas (officieel met een kleine letter) en Puma in Nederland draaide om Johan Cruijff.

 

In de jaren zeventig was adidas de sponsor van het Nederlands elftal. Cruijff had echter een contract met Puma. Gezien de rivaliteit tussen beide merken, dreigde Puma het contract met Cruijff te verbreken indien hij in een adidas-tenue zou spelen. Adidas zou zich als sponsor terugtrekken als Cruijff in een Puma-tenue zou spelen. Uiteindelijk heeft Cruijff als enige Nederlandse speler in een shirt met twee strepen gespeeld (terwijl alle anderen een shirt met drie strepen van adidas aan hadden).


In de jaren '70 en '80 groeide het bedrijf in de wereldwijde schoenen-branch. Sportschoenen werden naast sport ook in het dagelijks leven gedragen. Naast de bekende Adidas Superstar heeft Adidas een groot aantal klassiekers op de markt gebracht die beter bekend staan als Adidas Originals met o.a. de Stan Smith en Gazelle. In de laatste jaren zijn daar de succesvolle modellen Tubular en ZX Flux aan toegevoegd. 

Filter
Filters

Adilette Slippers
€34,95 Adilette Slippers
Adilette Slippers
€34,95 Adilette Slippers
Superstar Foundation
€99,95 Superstar Foundation
ZX Flux
€89,95 ZX Flux

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »