Filters

Materiaal
Kleur
Maat

Air Jordan

Air Jordan is misschien wel de schoen die de weg vrijmaakte voor alle sneakers. De Amerikaanse basketbal-held Michael Jordan tekent in 1984, tijdens zijn carrière bij de Chicago Bulls een 5-jarige sponsordeal voor $2,5 miljoen met Nike. Deze deal gaf Nike de kans om samen met Michael Jordan een eigen lijn te creëren.

Ontwerper Peter Moore kreeg de taak een sneaker te ontwerpen die anders was dan voorgaande basketbal-sneakers van Nike. In 1985 kwam de Air Jordan 1 basketbal-sneaker op de markt met het bekende ‘Jumpman’ logo. De hiel van de Air Jordan 1 werd voorzien met de bekende Air unit die voor comfort zorgde. Het ontwerp was gebaseerd op de designs van de Nike Air Force, Terminator en de Dunk. Doordat het ontwerp niet innovatief was werd de Air Jordan 1 toch een populaire sneakers met zijn kenmerkende zwart/rode kleuren. Michael Jordan ontving zelfs een boete van $5.000 van de NBA voor het dragen van de Air Jordan 1 tijdens wedstrijden in 1985, aangezien de kleurstelling van deze sneakers niet waren toegestaan als wedstrijdschoenen. Nike betaalde deze boetes om zo meer reclame te genereren. 

Zelfs jaren na de pensionering van de beste basketballer ooit, is het Air Jordan merk nog steeds populair onder sneaker-fans.

Filter
Filters

Son of Low
€109,95 €139,95 Son of Low
Sale

© Copyright 2019 Tenandup Powered by Lightspeed

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »